2. 2 jaar later denk ik dat het beter kan

2. 2 jaar later denk ik dat het beter kan

Welkom bij blog nummer 2 in de serie ‘van verhaal naar boek!’ Ik hoop dat je het leuk vond om de intro en eerste post te lezen. Laten we kijken hoe het verder gaat…

Het is nu zo’n twee jaar later. 2014 om precies te zijn en ik ben dan ook veertien jaar. Moet je je voorstellen: ik ben op mijn slaapkamer, waarschijnlijk ben ik aan het opruimen en plots vind ik een klapper met verhalen erin. Benieuwd naar wat erin zit, sla ik het open en begin te lezen.
“Anders!” zie ik groot op de voorkant staan samen met een tekening van een jongen. O ja, dat verhaal had ik een tijdje geleden geschreven. Laat ik eens kijken waar het ook alweer over ging.

En toen kwam de klap in mijn gezicht. Want wat was dat verhaal toch eigenlijk slecht geschreven… Het verhaal zelf vond ik wel leuk, maar het stond vol met spelling- en grammaticafouten. De zinnen liepen niet lekker, slordige typfouten en de interpunctie was echt belabberd. En ik dacht dat ik kon schrijven… Dat bleek dus wel anders! Natuurlijk was ik toen ik het schreef ook nog maar twaalf, maar dat had ik toen de tijd niet door.
Maar hé, nu was ik al veertien! Mijn Nederlands zou nu toch wel wat beter zijn, dacht ik. Ik had nu al meer op school geleerd, las ook veel meer boeken waardoor mijn woordenschat en fantasie was uitgebreid. Misschien zou het verhaal beter worden als ik nu nog een poging zou wagen?

En zo gezegd, zo gedaan. Ik was nog altijd best trots op het verhaal dat ik had bedacht en had het ook aan wat vrienden laten lezen. (Toen ik het net geschreven had toen ik twaalf was)  Dat was dan ook de reden dat ik opnieuw ben gaan zitten om het te herschrijven.
Met het verhaal van toen in mijn hoofd ben ik opnieuw begonnen. Het GMOKU deel viel al snel weg en maakte plaats voor iets nieuws. Ik veranderde was personages, verzon er wat bij en liet er wat weg. De verhaallijn begon al snel tot stand te komen, maar ik had het einde van het verhaal – het plot dat dus pas in deel 2 te lezen is – nog niet in mijn hoofd. Ik bedacht het verhaal terwijl ik het schreef, op een paar dingen na die ik van tevoren al had bedacht en in het verhaal wilde laten terugkomen.

Ik weet niet meer precies hoelang het heeft geduurd tot ik het einde van deel 1 had geschreven en dus klaar was met het boek dat nu uitgegeven gaat worden. Maar vanaf 2014 heeft het twee jaar geduurd voordat ik het hele verhaal – deel 1 en deel 2 – echt voor de eerste keer naar een uitgeverij heb gestuurd.

Maar daarover lees je meer in de volgende post! Deel 3: “Het is af, op naar de uitgeverij!” Deze zal zondag online komen te staan.
Wil je meer weten over mijn boek in het algemeen? Ga dan naar het menu en klik op “Mijn boek.”

Liefs, Stéphanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *