5. We wagen een nieuwe poging

5. We wagen een nieuwe poging

Welkom bij post nummer 5: We wagen een nieuwe poging! Dit is dan ook het echte officiële begin van mijn avontuur bij uitgeverij Boekscout!

Vanaf nu gaat het allemaal in een wat sneller tempo en vertel ik over de laatste 2 spannende maanden. In het laatste deel heb je al kunnen lezen dat ik nog één uitgeverij had die ik wilde benaderen: uitgeverij Boekscout.
We gaan terug naar maandagavond 27 augustus. Ik zat op de bank met mijn laptop en keek de mails terug van de uitgeverijen waarvan ik een NEE had ontvangen. Ik zat dus een beetje te balen. Totdat ik me bedacht dat ik nog een uitgeverij kon benaderen. Ik had de bestanden namelijk al een keer voorbereid, dus lagen ze klaar om verzonden te worden. En dat is dus precies wat ik deed. Ik ging naar hun site, vulde alles in en verzond mijn manuscript.

Ik heb over het algemeen niet super lang hoeven wachten op antwoorden van de uitgeverijen, maar Boekscout overtrof dat wel even heel erg! De volgende dag ging namelijk al de telefoon. Even voor de vormgeving: mama en ik waren in de Intratuin om een konijntje uit te zoeken. Ik stond letterlijk met Guus – zo heet het konijntje dat nu vrolijk bij mij thuis woont – in mijn handen toen ik gebeld werd.
Maar natuurlijk had ik mijn mobiel weer eens op ‘stil’ staan en zag ik vijf minuten later pas dat ik een gemiste oproep had. En dus belde ik terug.  “Goedemiddag met uitgeverij Boekscout…” Ja, dat was wel even schrikken hoor! Het eerste gesprek verliep al gelijk heel goed. Ze hadden mijn manuscript globaal bekeken en nodigde me uit voor een bijeenkomst. Ze zagen iets in mijn verhaal en wilden het graag verder lezen. Ook wilden ze het verhaal opdelen waardoor er niet één, maar zelfs twee boeken zouden komen!

Ik kon mijn geluk niet op natuurlijk! Ik had net een konijntje uitgezocht en daarna werd ik ook nog eens gebeld door de uitgeverij. Ik zag het al helemaal voor me en had hierdoor ook echt de hoop gekregen dat het nu ging lukken.
Boekscout had een login op hun site voor mij aangemaakt waarop ik nog wat bestanden moest doorsturen. Ook werd ik uitgenodigd voor de auteursbijeenkomst voor volgende week woensdag om kennis te maken en te horen wat ze van mijn verhaal vonden.

Dit was wel echt het begin van het hele proces en de spannende tijd die nog komen ging. Ik kon niet wachten om meer te weten en te horen wat ze van mijn verhaal zouden vinden. Maar daarover lees je meer in het volgende deel. Deel 6 “de auteursbijeenkomst” zal maandag online komen te staan!

Liefs, Stéphanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *