6. De auteursbijeenkomst

6. De auteursbijeenkomst

Leuk dat je weer klaar zit voor een nieuw deel ‘van verhaal naar boek.’ We zijn al bij het zesde deel, over de helft alweer. En we gaan nu echt steeds meer de diepte in wat betreft de uitgeverij en mijn boek!

In het vorige deel heb je al kunnen lezen dat ik werd gebeld door Boekscout en was uitgenodigd voor de auteursbijeenkomst. Nu neem ik je mee naar die bijeenkomst woensdag 5 september. Tussen het telefoontje en de bijeenkomst zat een week en die hele week lang was ik zo benieuwd en nieuwsgierig naar wat er komen ging.

Tot het eindelijk zo ver was. Ik nam de trein en bus naar Soest om de meest belangrijke en langstdurende kennismaking van mijn leven te hebben. De middag zelf was echt heel interessant. Er is super veel verteld over wie zij als uitgeverij zijn, hoe ze werken met het printing-on-demand systeem en natuurlijk kreeg ik ook te horen wat ze nu daadwerkelijk van mijn manuscript vonden! Super spannend allemaal! En ik was niet de enige. Die middag waren er namelijk nog een stuk of tien auteurs die net zoals ik hartstikke benieuwd waren naar de beoordeling.

En wat was het leuk om die te horen! In vijf minuten tijd staat even je hele wereld op zijn kop, want iemand heeft je manuscript gelezen en vond het goed! Vervolgens werd mij gevraagd of ik een samenwerking met Boekscout zag zitten. Mijn antwoord daarop is ja. Nog steeds had ik wel wat vragen die ik nog behandeld wilde hebben, maar die dag ging ik naar huis met een contract! Meteen toen ik in de trein zat, las ik hem helemaal door en stuurde vrolijk naar iedereen een appje hoe leuk de dag was geweest en hoe veel hoofdpijn ik had van het enthousiasme.

Alles leuk en aardig, maar ik zat dus nog steeds wel met vragen. En die wilde ik eerst duidelijk hebben voordat ik het contract zou tekenen. Natuurlijk klinkt het ook allemaal super leuk dat mijn boek wordt uitgegeven, geloof me, ik vind het allemaal reuze spannend. Maar er zit wel echt veel werk achter, er gaat veel tijd in zitten en het is een grote verantwoordelijkheid. Kortom: ik had ook even de tijd nodig om alles te verwerken.

Hoe alles vanaf dat moment verder gaat, lees je in het volgende deel! Deel 7 ‘tijd om te tekenen’ zal vrijdag online komen te staan. Hoe vond je de verhalen tot nu toe eigenlijk? Laat het me weten in een reactie, ik ben benieuwd.

Liefs, Stéphanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *