7. Tijd om te tekenen!

7. Tijd om te tekenen!

Welkom bij deel 7 van ‘van verhaal naar boek.’ In deze post vertel ik over een speciaal momentje in het hele proces van mijn verhaal dat nu een boek wordt. Namelijk: het tekenen van het contract! Maar dat komt zo, laten we eerst verder gaan waar we gebleven waren.

De auteursbijeenkomst was echt heel leuk en erg informatief. Ik werd heel goed op de hoogte gesteld van de manier van werken van de uitgeverij, maar toch had ik nog wat vragen rondom mijn eigen verhaal. Om mijn laatste vragen beantwoord te krijgen, hadden we een belafspraak ingepland voor volgende week.

De belafspraak die ik donderdag 13 september zou hebben was weer een moment om naar uit te kijken. Ik vond het nog altijd helemaal spannend dat ik nu echt contact had met een uitgeverij die mijn verhaal wilt uitgeven! Gespannen wachtte ik af tot donderdag middag dan eindelijk de telefoon weer ging. Ik had mijn vragen uitgeschreven en met mijn laptop voor me en mijn mobiel aan mijn oor spraken we alles goed door. Alles wat voor mij nog onduidelijk was, werd opgehelderd en nadat ik had opgehangen, kon ik niets anders doen dan heel blij zijn. Ik had namelijk besloten het contract te tekenen.
Zo snel als ik kon, pakte ik het contract erbij. Ik las het nog eens helemaal door en zette vervolgens op elke pagina een handtekening. Pap scande het hele document in en die avond heb ik het nog op de mail naar Boekscout gezet. En toen begon alles echt van start gaan!

Nadat ik het contract getekend op de mail had gezet, stuurde ik iedereen een berichtje waarin ik met trots vertelde dat mijn boek gepubliceerd ging worden. Ik benaderde gelijk iedereen met de promotiemail die Boekscout rondstuurt op de dag van verschijning. Ik had er namelijk minimaal 40 nodig, maar diezelfde avond liep het aantal al aardig op! En naast de e-mailadressen die ik ontving, kreeg ik ook heel veel lieve berichtjes en felicitaties van iedereen. Dat vond ik echt super lief, dank je wel!

Ook wist ik wat me verder te doen stond. Nu ik het contract had getekend, was het tijd om met de feedback aan de slag te gaan en mijn manuscript nog eens goed te corrigeren. ‘Alweer?’ denk je dan misschien, maar ja, na het verhaal al zo’n vijf keer te hebben herlezen en herschreven, kon er nog altijd wat verbeterd worden.
Ik ging dus weer bezig met een nieuwe ronde corrigeren, maar daar naast is er de afgelopen tijd – sinds die donderdag 13 september tot aan nu 27 oktober – een heleboel gebeurd. Dit zijn vooral kleine dingetjes die ik je graag allemaal wil vertellen in het volgende deel.

Deel 8 ‘alle stappen doorlopen’ zal dinsdag online komen.
We komen nu ook echt dichtbij de verschijningsdatum. Mijn boek verschijnt namelijk volgende week vrijdag al! Wat?! Ja, echt hoor! Meer weten over het verhaal zelf, neem een kijkje bij ‘Mijn boek.’

Liefs, Stéphanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *